Oudste whisky van The Famous Grouse verbindt smaak met design

The Famous Grouse 40 Year OldLuxe karaf van Schotse topdesigners bevat 40 jaar oude schat

 Alleen de duurste en beste eikenhouten vaten ter wereld waren goed genoeg. Minimaal veertig jaar heeft een zeer zeldzame blended van The Famous Grouse in alle rust kunnen rijpen in die exclusieve vaten. Nuis de in 276 luxe handgegraveerde karaffen, ontworpen door het beroemde Schotse designerduo Timorous Beasties, voor de liefhebber beschikbaar. Een zilveren stopper bewaakt de exclusieve blended . Zes van deze bijzondere karaffen hebben hun weg naar Nederland gevonden. Een ding is zeker: zo heb je The Famous Grouse nog nooit geproefd en gezien.

The Famous Grouse 40 Year OldDe 40 Year Old is de oudste, meest zeldzame blended malt die The Famous Grouse ooit maakte (adviesprijs: € 2.000,-). Slechts 276 flessen zijn er in totaal op de markt gebracht, waarvan er nu zes in Nederland zijn. Elke malt whisky in de is door John Ramsay, destijds de master , minimaal veertig jaar geleden zorgvuldig uitgezocht en komt in perfecte harmonie met de andere whisky’s volop tot zijn recht.

Het beste van Schotland

Het moge duidelijk zijn: dit is niet zomaar een whisky. Deze whisky heeft minimaal veertig jaar gerijpt in de duurste eikenhouten vaten ter wereld. The Famous Grouse gebruikt, meer dan welke andere destilleerderij in Schotland, nog altijd oude sherryvaten om de whisky in te laten rijpen. Deze voormalige sherryvaten worden speciaal geselecteerd om een nog zachtere en ronde smaak aan de whisky te geven. Met het aroma van rijpe mango, fijngewreven koriander, kardemom, dille en een vleugje sandelhout en een palet van zoete citrusvruchten, banaan, peperkoek en lichte turfrook heeft de 40 YearOld een unieke smaak met een zeer zachte, zoete en complexe .

The Famous Grouse 40 Year OldEen zeer bijzonderde fles

Een zeldzame whisky verdient een stijlvolle fles. The Famous Grouse vroeg het bekende designerduo Timorous Beasties uit Glasgow, bestaande uit Alistair McAuley en Paul Simmons, een ontwerp te maken voor de karaf. Het surreële werk uit de studio van McAuley en Simmons, waarmee The Famous Grouse al eerder samenwerkte, is inmiddels over de hele wereld te bewonderen – van New York en Los Angeles tot Londen en Tokio. De designers ontmoetten elkaar tijdens hun studie textieldesign aan de Glasgow School of Art. In hun ontwerpen, voornamelijk op textiel en wanddecoratie, spelen illustratieve elementen geïnspireerd op de planten- en dierenwereld een grote rol. Voor de exclusieve, veertig jaar oude whisky van The Famous Grouse graveerde het duo handmatig een prachtige Schotse grouse (sneeuwhoen), verscholen tussen bladeren, in elk van de 276 karaffen.

Schots zilver

De stopper van elke karaf 40 Year Old is gemaakt van authentiek Schots zilver, met de hand gegraveerd en voorzien van een individueel volgnummer (1 t/m 276). Iedere fles whisky komt bovendien in een luxe geschenkverpakking, op maat gemaakt van gelamineerd eikenhout en met een zilveren sluiting. Daarnaast hoort bij elke karaf een boek waarin het verhaal van de whisky wordt verteld en een certificaat van echtheid, dat is ondertekend door demaster blender Gordon Motion.

Article source: http://www.whiskypassion.nl/nieuws/586-oudste-whisky-van-the-famous-grouse-verbindt-smaak-met-design

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Jimmy

Lid van de whiskyclub en een beetje een zelf knutselaar van deze website...

Reacties zijn gesloten.