High West Campfire Whiskey

BenRiach Soirée met Billy Walker

EventsGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 27, 2014 18:20:16

Op woensdag 24 juni was ik te gast op een heuse Soirée ter promotie van de range van BenRiach. Premium Spirits, onder leiding van de immer sympathieke Claudia Hamm, had hiervoor alles uit de kast gehaald en de prachtige veranda van het Kasteel Tivoli in Mechelen omgetoverd tot een leuke plek om met gelijkgezinden, quasi allemaal professionele cliënten, BenRiach te (her)ontdekken.

Ik had blijkbaar, compleet ongewild, een polemiek op gang had gebracht door mijn whereabouts op Facebook te posten. Er waren namelijk een aantal mensen, die in alle eerlijkheid een pak meer met in het algemeen en met BenRiach in het bijzonder te maken hebben, niet onmiddellijk op de gastenlijst gezet. Er werd blijkbaar op enkele lange tenen getrapt. Dat was niet mijn bedoeling en ik kan uiteraard geen verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat ik wél werd gevraagd en een aantal anderen niet. Het was alleszins gespreksonderwerp numero uno bij iedereen die me de hand schudde bij aankomst. Het was als een lopend vuurtje rond gegaan. Enige hilariteit was dan ook niet van de lucht, natuurlijk.

Enfin, moving on. Na de introductie door Claudia (en ze mag echt wel trots zijn op haar Nederlands, het was bijzonder goed) kwam Billy Walker, de grote man achter BenRiach (en natuurlijk ook GlenDronach en Glenglassaugh) even aan het woord. Ik had hem eerder al gestrikt voor een kort gesprekje en liet hem tevens enkele flessen BenRiach signeren, wat hij met veel plezier deed.

In zijn korte toespraak, in sappig Scottish uiteraard, roemde hij niet alleen Premium Spirits, maar ook de Belgische consumenten in het algemeen. België is voor BenRiach blijkbaar een uitgesproken interessante testmarkt, waar nieuwe producten altijd aanslaan. Hij introduceerde tevens zijn Global Brand Ambassador Stuart Buchanan, die het woord dan overnam en in duet met Claudia een korte powerpoint presentatie toonde waarin de geschiedenis van BenRiach nog even kort geschetst werd.

Ondertussen, dat mag gezegd, was de bar al geopend en kon men naar hartenlust genieten van de grote selectie BenRiach malts die gepresenteerd werden. Aan het einde van de presentatie werden de gasten dan uitgenodigd om van het geweldige buffet te genieten.

En tijdens dat buffet kon je proeven wat je maar wilde. Ik koos voor kleine proevertjes van deze selectie:

BenRiach 12 Year Old Horizons

BenRiach 15 Year Old Tawny Port Wood

BenRiach 15 Year Old Dark Rum Wood Finish

BenRiach 20 Year Old

BenRiach 25 Year Old

BenRiach Birnie Moss

BenRiach 13 Year Old Maderensis Fumosus

BenRiach 17 Year Old Septemdecim

Na het buffet was het tijd voor een speciaal dessert… Iedereen kreeg een uniek drammetje ingeschonken, nl. van het eerste distillaat sinds de overname in april 2004. Deze tienjarige werd op vatsterkte gepresenteerd en zal zeer binnenkort verkrijgbaar zijn als officiële botteling om de tienjarige verjaardag van BenRiach onder het nieuwe bestuur te vieren.

Om de avond af te sluiten werd nog een kleine kwis georganiseerd. Wie goed opgelet had tijdens de presentatie van Claudia en Stuart had geen moeite om de vragen op te lossen. De winnaars kregen een fles whisky of een geborduurd polo. Leuke incentives, toch? Na nog wat napraten (en een hoognodig glas water) was het tijd om stilaan de terugrit van Mechelen naar Gent aan te vatten.

Graag wil ik Premium Spirits – in het bijzonder Willem – van harte bedanken voor de uitnodiging. Het was een bijzonder leuke avond met heel wat bekende gezichten (Jeroen, Bart, Dirk, Peter, Chris, Danny, Geert, Stef, Krien, Jan, Serge en nog zoveel meer) en vooral veel vloeibaar lekkers.

May the be with you!

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2619

Article source: http://iloapp.whivie.be/blog/blog?Home&post=2632

Getagd , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Jimmy

Lid van de whiskyclub en een beetje een zelf knutselaar van deze website...

Reacties zijn gesloten.